May 11, 2012

Metallica u Beogradu - koncert za pamćenje!


Jedan od kultnih bendova u istoriji rok muzike Metallica izabrao je Beograd i našu malu Srbijicu za mesto održavanja jednog od koncerata na turneji na kojoj bend proslavlja 20 godina od izlaska čuvenog Black albuma 


Najbliži koncerti Srbiji biće u Češkoj i Poljskoj, tako da je koncert u Beogradu trebao da okupi fanove Metalike i iz okolnih zemalja poput Bugarske, Rumunije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Hrvatske i Slovenije.
Preko 30.000 ljudi je prisustvovalo koncertu na Ušću i taj 8. maj 2012. je bio dan kada je svaki ljubitelj rok muzike iz Srbije bio ponosan što je njegova zemlja ugostila takve velikane kakav je bend Metalika

Koncert je bio fantastičan, definitivno najkvalitetniji kojem sam prisustvovao. Pod kvalitetom smatram nastup benda, prateće pirotehničke i specijalne efekte kao i atmosferu u publici.

U nastavku teksta pogledajte snimke sa beogradskog koncerta Metalike, u pitanju su pesme One i Nothing else metters.

Metallica - One


Ova pesma ima vrlo interesantnu priču. Naime, u njoj se govori o vojniku ranjenom u ratu, koji ostaje gluv, slep i nepokretan, o njegovim razmišljanjima, dilemama i užasu kroz koji prolazi potpuno nemoćan da bilo šta učini da promeni to stanje.

Bend ovu pesmu uvek započinje fenomenalnim pirotehničkim spektaklom koji ilustruje ratne strahote, eksplozije i uopšteno atmosferu na ratištu. Ovom prilikom upriličen je i neverovatni laserski šou koji je oduševio sve prisutne.



Metallica - Nothing else metters



Foto: metalserbia.com

No comments:

Post a Comment